SAMSUNG ОТВЪД СМАРТФОНИТЕ

Източник: HICOMM

Автор: Вирджиния Кирова

Южна Корея. Дом на K-Pop музиката, корейските драми, най-добрата козметика за лице и, разбира се, Samsung. Името на технологичния гигант е почти синоним на името на азиатската държава и нейната икономическа трансформация през последните няколко десетилетия. 20% от цялия износ на Южна Корея е с марка Samsung. 17% от брутния вътрешен продукт е с марка Samsung. А много от вас сигурно четат тази статия от смартфон с марка Samsung.
Днес обаче няма да си говорим за страхотните смартфони, чудесните QLED телевизори или дори умните хладилници и домашна електроника на компанията. Защото Samsung не е просто технологичен гигант, а компания, която произвежда някои наистина странни и неочаквани неща. ОК, още не е стигнала до това да създаде наденица Samsung (тази чести принадлежи на Volkswagen), но пък никога не е късно да направи и това (с лют Гочуджанг сос – мммм!).
Танкове и робо-автомати
Да, Samsung прави танкове за армията на Южна Корея. Или правеше. Създадени през 1989 г. от Samsung Techwin, 155 мм./ 52 калиброви танкове K9 Thunder с обхват на оръдието от 30 до 56 км. все още са в употреба. И то не само в Южна Корея, но и в Полша и Турция.
Ако това не е достатъчно впечатляващо, трябва да спомена и SGR-1 – робот-автомат, разработен от Samsung Techwin и Корейския университет. Основната му задача е да патрулира заедно с войници покрай демилитаризираната зона (DMZ) между Южна и Северна Корея, а обхватът му е oколо 3,2 км.
Хипнотизираща платформа
Всички сме изпитвали това да изгледаме някой супер добър сериал от начало до край и след това да ни стане тъжно, че никога няма да можем да го изживеем отново за първи път. Е, Samsung твърди, че има решение! То се нарича Unspoil me и може да го пробвате от тук.
Сесията продължава около 20 минути и целта й е да ви накара да забравите сериал, който сте гледали, но искате да изгледате отново без да знаете какво се случва. Мисля, че обърках нещо, докато я тествах с идеята да забравя The Handmaid’s Tale, защото заспах… Но пък се събудих с огромно желание да преизгледам целият сериал наново!
След малко ровичкане из Reddit разбрах, че платформата има смесени резултати. При някои хора наистина е проработила. Други, като мен, явно приемат изречението “Отпусни се и релаксирай” като “Я, изкарай още една дрямка”. Ще ми интересно да прочета какво е било вашето изживяване. Споделете в коментарите.
Медицински център
Това може да изглежда странно заради амплоато на Samsung като технологична компания, но тя има и биомедицинска девизия, която успешно е превърнала Samsung Medical Center в най-добрата клиника в Южна Корея. Нещо повече, центърът е сред водещите в лечението и изследванията, свързани с ракови заболявания. Наистина е чудесно да видиш голяма корпорация като Samsung не просто да дарява средства на изследователски центрове, борещи се с коварното заболяване, но и да е активен участник в подобряването на лечението.
Увеселителен парк
Samsung е собственик и създател на Евърленд – най-големия увеселителен парк в Южна Корея. Той се посещава от 7 милиона посетители годишно и има пет основни увеселителни зони – “Европейско приключение”, “Магическата Земя”, “Зоотопия”, “Световния панаир” и “Американско приключение”.
Приличащ повече на мини-планета, в която посетителите могат да се радват на приключения от целия свят, Евърленд предлага както традиционни увеселителни атракции, така и Сафари зона, Панда зона и високотехнологични VR изживявания. И, разбира се, няколко наистина луди влакчета.
Синята кула
За мен това беше най-изненадващото попълнение в списъка (да, знаех за танковете). “Синята кула” е не коя да е сграда, а най-високият и може би най-известният небостъргач в света – Бурдж Халифа в Дубай. Впечатляващата сграда е построена от строителната дивизия на Samsung!
След това изобщо не съм изненадана, че компанията използва кулата за една от най-визуално атрактивните реклами на Galaxy S9.

Spread the love
Scroll to Top